راه طولانی کنترل آلودگی هوای اصفهان
راه طولانی کنترل آلودگی هوای اصفهان؛ منابع ثابت و متحرک آلاینده کدامند؟
گروه استانها- کلانشهر اصفهان یکی از شهرهای همیشه درگیر با آلودگی هوا است و برای پیشگیری و کنترل این معضل شهر صنعتی اقدامات بسیاری انجام شده که در کاهش آلودگی تاثیر داشته ولی هنوز به مرحله موفقیت در کنترل کامل آن نرسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، همه ساله با آغاز فصل سرما با پدیده آلودگی هوا روبهرو میشویم و امسال نیز همچون سالهای گذشته معضل آلودگی هوا نقل مجالس شده است. وجود ویروس منفور کرونا و آلودگی هوا، رعایت بیش از پیش پروتکلها به ویژه عدم حضور و تردد غیرضروری و استفاده از ماسک را میطلبد که در این بین تعداد بیشتری به منظور حفظ سلامت خود و افراد خانواده آنها را رعایت میکنند و توصیه پزشکان به رعایت هر چه بیشتر دستور العملهای بهداشتی توسط تمامی مردم است. در این بین مسئولان استانی نیز بیکار ننشستند و اقدامات بسیاری برای کنترل آلودگی هوای کلانشهر اصفهان انجام دادند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مقابله با آلودگی اصفهان اظهار داشت: به دلیل وجود صنایع و شرکتهای صنعتی اطراف اصفهان و همچنین شرایط اقلیمی منطقه به لحاظ کم بارش بودن و وزش کم باد سکون هوا را در فصول سرد سال دارد.
منصور شیشهفروش افزود: تردد بیش از یک میلیون خودرو، 600 هزار موتورسیکلت و بیش از یک میلیون و 800 مشترک گاز و شرایط آلودگی ناشی از منابع ثابت و متحرک وارونگی هوا را در پاییز و زمستان به دنبال دارد که نتیجه آن آلودگی هوا است.
منابع ثابت و متحرک آلاینده در افزایش آلودگی هوا نقش بهسزایی دارد
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه نیروگاهها، کارخانجات، مشترکان گاز منازل، ادارهها و تجاری، منابع آلاینده ثابت را تشکیل میدهند گفت: منابع آلاینده ثابت در کنار منابع آلاینده متحرک شامل خودروها و موتورسیکلتها آلودگی هوا را چندین برابر میکنند.
وی ادامه داد: طوفانهای گرد و غبار درون استانی و برون استانی، آتش سوزیهای طبیعی و غیرطبیعی مراتع نیز به تشدید آلودگی هوای اصفهان کمک میکند.
شیشهفروش تصریح کرد: در این راستا قانون هوای پاک در مجلس شورای اسلامی تصویب و وظایف هر دستگاه به منظور پیشگیری و کنترل آلایندهها ابلاغ شد.
وی با اشاره به وظیفه سازمان محیط زیست اظهار داشت: محیط زیست در کشور و استان موظف به پیگیری اجرای برنامههای پیشگیری کنترل آلودگی هوا طبق مفاد قانون هوای پاک شدند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون جلسات بسیاری در راستای رعایت قانون هوای پاک در اصفهان برگزار و وظایف هر دستگاه ابلاغ شد.
وی افزود: از سال گذشته 4 مطالعه در زمینه آلودگی هوا شامل منشاءیابی ذرات معلق، سیاهه انتشار، به روزرسانی طرح جامع کاهش آلایندگی هوا و تدوین سناریوهای عملیاتی برای پیشگیری و کنترل آلودگی هوا انجام شد و دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی، اداره محیط زیست با همکاری شهرداری اصفهان این مطالعات به سرانجام رسید و مقرر شد تا محیط زیست آنها را تدوین و سناریوی عملیاتی را اجرا کند.
شیشهفروش با بیان اینکه رویکرد استان اصفهان پیرامون آلودگی هوا، تکمیل این مطالعات بوده گفت: هر دستگاه متناسب با خروجی این پژوهشها اقدامات لازم را برای کنترل و پیشگیری آلودگی را انجام میدهد، به عنوان مثال محیط زیست باید تمام صنایع آلاینده را رصد کند و در صورت پیش رفتن از استاندارد آلایندهها اخطار بدهد و برای کنترل آنها زمانبندی کند.
وی ادامه داد: پخش فراوردههای نفتی مکلف به توزیع سوخت پاک در 355 جایگاه سوخت با نظارت محیط زیست شد و همچنین شرکت گاز باید مصرف بهینه گاز را به تمامی مشترکانش ابلاغ کند.
16 کانون گرد و غبار در استان اصفهان شناسایی شده است
شیشهفروش تصریح کرد: 16 کانون گرد و غبار در استان اصفهان شناسایی شده و سال گذشته 1480 هکتار نهال کاری به منظور پیشگیری از تقویت انتشار گرد و غبار و 305 هکتار مالچ پاشی روی کانونها و شنزارها با هدف تثبیت کانونهای گرد و غبار انجام شد و امسال نیز 900 هکتار باید اجرایی شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به ساماندهی کورههای تولید گچ و آجر اطراف شهر اصفهان، اظهار داشت: با محوریت صنعت و معدن هماهنگ شده تا این واحدها به جای دیگری منتقل شوند و در حال حاضر که در شرایط آلودگی هوا هستیم مقرر شد این واحدها تعطیل شوند.
وی افزود: در راستای پیشگیری از آلایندهها، موتورخانههای ادارات باید مجهز به سیستم هوشمند شود و تاکنون 65 موتور خانه ادارات استاندارد شدند و سایر ادارات نیز باید در استانداردسازی موتورخانههایشان اقدام کنند.
شیشهفروش خاطرنشان کرد: رفع گرههای ترافیکی در شرایط آلودگی هوا و تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی از دیگر اقدامات پیشگیری است و در سال جاری یکصد دستگاه اتوبوس مجهز به سیستمهای جدید و بهسازی سایر اتوبوسها انجام شد.
پلیس با خودروها و موتور سیکلتهای دودزا برخورد میکند
وی با بیان اینکه دوربینهای سطح شهر نیز تقویت شده، گفت: پلیس در این شرایط آلودگی با خودروها و موتورسیکلتهای دودزا برخورد میکند و همچنین روی محدودههای ترافیکی، خودروهای فاقد معاینه فنی نظارت دارد.
شیشهفروش ادامه داد: استفاده از سوخت مازوت، سوزاندن بقایای گیاهی فضای سبز و باغات و مراتع و هر نوع کاری که سبب افزایش آلودگی هوا شود، ممنوع است
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: توسعه دولت الکترونیک بسیار مهم است و در شرایط کرونایی ظرفیت دولت الکترونیک مشخص شد و بسیاری از ادارات مکلف شدند خدمات خود را در بستر الکترونیکی ارائه کنند و جلوگیری از حضور در سطح شهر به لحاظ آلودگی هوا و بیماری کرونا گام بزرگی است.
وی با اشاره به تقویت زیرساختهای دولت الکترونیک اظهار داشت: همه ادارات مکلف شدند خدمات خود را به نحوی به مردم بدهند که بیشتر غیر حضوری باشد.
شیشهفروش افزود: دانشگاه علوم پزشکی موظف شد بستههای بهداشتی سلامت را همزمان با کرونا تدوین کند، هواشناسی به صورت مستمر وضعیت آب و هوا را رصد و ابلاغ کند و محیط زیست ایستگاههای سنجش آلایندگی موظف به سنجش غلظت آلایندهها شدند و آنها را تبدیل به داده کنند و در اختیار اداره بهداشت قرار دهند تا اداره بهداشت متناسب با این موضوع پروتکلهای مشترک آلودگی هوا و کرونا را تدوین کنند.
وی تاکید کرد: استفاده از ظرفیت دولت الکترونیک برای ارائه خدمات غیرحضوری به دستگاهها در این شرایط به صورت ویژه برای حذف سفرهای غیرضروری، استفاده همه مردم از ماسک برای آلودگی هوا و کرونا و رعایت فاصله گذاری اجتماعی برای همگان واجب و ضروری است.
به گزارش تسنیم، کلانشهر اصفهان به عنوان یکی از شهرهای همیشه درگیر با آلودگی هوا است و برای پیشگیری و کنترل این معضل شهر صنعتی اقدامات بسیاری انجام شده که در کاهش آلودگی تاثیر داشته ولی هنوز به مرحله موفقیت در کنترل کامل آن نرسیده است.