دو شاخص «طباطبایی» برای ارزیابی عملکرد؛ زمین‌های خاکی نقش‌جهان جزء سرانه ورزشی محسوب شده بود

سیدمحمد طباطبایی

اصفهان| دو شاخص «طباطبایی» برای ارزیابی عملکرد؛ زمین‌های خاکی نقش‌جهان جزء سرانه ورزشی محسوب شده بود

گروه استان‌ها- سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان اصفهان با اشاره به وجود بیش از ۲۵۰ پروژه ورزشی نیمه‌تمام در استان اصفهان روایت جالبی از محاسبه تمام ۳۰۰ هکتار ورزشگاه بزرگ در میزان سرانه فضای ورزشی اصفهان دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، سیدمحمد طباطبایی سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان در بخش نخست گفت‌وگو با خبرنگاران تسنیم در دفتر نمایندگی این خبرگزاری در استان اصفهان نیروی انسانی، برخی حواشی پیرامون مجامع انتخاباتی هیئت‌های ورزشی، توزیع غیریکسان منابع و نحوه اجرای ماده 88 درباره واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی را 4 چالش و آسیب جدی ورزش استان دانست.

سوال بعدی ما از سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان درباره چالش‌های به وجود آمده در هیئت‌های وزنه‌برداری و ژیمناستیک بود.

طباطبایی در این خصوص گفت: هر زمان تغییری در بدنه اداره‌کل ورزش و جوانان به وجود می‌آید، شاهد اظهارنظر مخالفان و موافقان عملکرد برخی هیئت‌های ورزشی هستیم. از یک سال پیش ایراداتی به نحوه انتخاب اعضای مجمع انتخاباتی هیئت وزنه‌برداری وجود داشت و منتقدان به سازمان بازرسی و دفتر امور مشترک‌ فدراسیون‌های ورزشی شکایت کرده بودند. کل اهالی وزنه‌برداری اصفهان اذعان داشتند که کار این هیئت می‌تواند بهتر انجام شود و استفاده از وجود پیشکسوتان و صاحب‌نظران این رشته به فراموشی سپرده شده است و افرادی که کمک کردند تا این انتخاب انجام شود، یکی دو ماه پس از برگزاری مجمع کنار گذاشته شده بودند. رئیس فدراسیون وزنه‌برداری، روز سوم معرفی من به عنوان سرپرست اداره‌کل در تماسی مجمع هیئت وزنه‌برداری استان را باطل اعلام کرد اما درخواست کردم با آرامش بیشتری نظر مخالفان و موافقان و حتی خود رئیس هیئت را بشنوم و سپس تصمیم‌گیری شود.

وی ادامه داد: حمیدرضا فدوی تلاش‌های خوبی در هیئت وزنه‌برداری استان انجام داده و مسابقات طبق برنامه فدراسیون برگزار شده بود اما به دلیل اینکه تحت فشار اهالی وزنه‌برداری قرار داشت به مباحث استعدادیابی آن‌طور که باید نپرداخته بود در حالی که وزنه‌برداری هیئتی استراتژیک و این رشته یکی از ویترین‌های ورزش ایران در المپیک است و تنها مدال ورزش اصفهان در المپیک نیز در این رشته به دست آمده است.

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان گفت: پس از گفت‌وگوهای فراوان، در نهایت رئیس فدراسیون نامه‌ای پیرو نامه قبلی فرستاد و به رئیس هیئت اعلام کردم دو راه بیشتر نداریم. در مجمع انتخاباتی این هیئت مدیرکل سابق و رئیس فداسیون حضور نداشته و به معاون خود و دبیر فدراسیون تفویض اختیار کرده‌ بودند که الزاماً یکی از آنها باید در مجمع حضور پیدا می‌کردند، بنابراین انتخابات باطل است. همچنین 12 یا 13 عضو مجمع نامه درخواست تغییر رئیس هیئت را امضا کرده‌ بودند پس یا باید مجمع فوق‌‌العاده برگزار می‌کردیم و یا تصمیم دیگری می‌گرفتیم. به رئیس هیئت وزنه‌برداری اعلام کردم قصد داریم با توافق با رئیس فدراسیون سرپرست معرفی کنیم که ایشان پس از چند روز در تماسی، استعفای خود را اعلام کرد که از زحمات او تشکر می‌کنم و علیرضا کمالیان را به عنوان سرپرست معرفی کردیم و این انتخاب را از میان کارکنان اداره‌کل انجام دادیم تا هوای انتخابات به سرش نزند، چون شرط ما برای معرفی همکاران به عنوان سرپرست هیئت‌ها این است که در هیچ مجمع انتخاباتی حضور پیدا نکنند. حتی درباره انتخابات هیئت بدمینتون متوجه شدیم یکی از کاندیداها قصد کناره‌گیری به نفع همکار اداری ما را دارد که پس از هماهنگی با رئیس فدراسیون، تصمیم بر این شد که برای این هیئت ثبت‌نام مجدد انجام و رئیس جدید با تشخیص اهالی این رشته انتخاب شود.

وی با اشاره به شرایط خاص هیئت ژیمناستیک استان و ادعای رئیس فدراسیون درباره عدم همراهی این هیئت با برنامه‌های فدراسیون تصریح کرد: این موضوع در دست بررسی است. غلامرضا کریمیان مخالفان و موافقانی دارد و ایشان هنوز بر اساس انتخاب مجمع، رئیس هیئت است. اگر قرار باشد تغییری در این هیئت صورت گیرد به توافق بین ما و رئیس فدراسیون ژیمناستیک بستگی دارد، اما تمایل ندارم به این شکل عمل کنم. رئیس هیئت ژیمناستیک استان چند جلسه با مخالفان خود برگزار کرده است؛ این مخالفان تعدادی از قهرمانان، داوران بین‌المللی و پیشکسوتان ژیمناستیک اصفهان هستند که کناره‌گیری کرده و عنوان می‌کنند دیگر با هیئت همکاری نمی‌کنند. به همین دلیل است که می‌گویم برخی هیئت‌ها مانند هیئت ژیمناستیک فوق‌تخصصی است. ژیمناستیک اصفهان ظرفیت بسیار خوبی دارد اما هر از گاهی دچار حواشی شده که اجازه رشد به آن نداده است. دغدغه رئیس فدراسیون ژیمناستیک عدم همراهی اهالی ژیمناستیک اصفهان با هیئت است و اینکه فدراسیون نیز نمی‌تواند از حضور داوران اصفهانی در مسابقات استفاده کند و به دلیل اختلافی که در استان وجود دارد، ظرفیت‌های کشور از دست می‌رود. قصد دارم از خانم اینچه‌درگاهی رئیس فدراسیون برای حضور در اصفهان دعوت کنم تا در نشستی با حضور مخالفان، موافقان و رئیس هیئت ژیمناستیک استان تصمیمی به نفع این رشته گرفته شود.

ورزش در اصفهان گران است؟

طباطبایی در پاسخ به سوالی درباره افزایش هزینه‌های ورزش کردن در اصفهان که ممکن است برخی اقشار قادر به پرداخت آن نباشند، اظهار داشت: نخستین دلیل این امر کمبود سرانه فضای ورزشی در استان است. درباره ورزش فرهنگ‌سازی خوبی در استان انجام گرفته و در سبد کالای مصرفی خانواده‌ها قرار گرفته است و شاید بر اساس میزان درآمد خانواده  ورزش از این سبد حذف یا در آن حفظ شود، اما در این مورد قانون عرضه و تقاضا حاکم است. در حالی که تقاضا و علاقه‌مندی به ورزش کردن به شدت زیاد است، سرانه فضای ورزشی بسیار محدودی داریم. همچنین ماده 88 و واگذاری اماکن ورزشی به بخش خصوصی دنبال می‌شود و بخش خصوصی باید ضمن اینکه هزینه‌های نیروی انسانی، آب، برق، گاز و غیره را پرداخت کند، درآمدی را نیز به خزانه دولت واریز کرده و از طرف دیگر، خودش نیز درآمدی کسب کند. تجمیع همه این موارد باعث می‌شود نرخی برای خدمات ورزشی ارائه شود که افرادی که بضاعت مالی ندارند توان استفاده از این فضاها را نداشته باشند.

وی افزود: البته در سیاست‌های شورای نرخ‌گذاری این دغدغه را مدنظر داریم و تلاش می‌کنیم مبالغ به نحوی تعیین شود که هم بخش خصوصی بتواند به کار خود به خوبی ادامه دهد و هم قشر متوسط و ضعیف جامعه بتوانند از فضاهای ورزشی استفاده کنند.

بیشتر بخوانید

  • روایت سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان اصفهان از تغییرات؛ انتخابات هیئت‌ها را مهندسی نمی‌کنیم
  • دونده ملی‌پوش اصفهانی: کرونا تأثیری روی تمریناتم نداشته؛ تغییر مدیرکل ورزش و جوانان مثبت بود
  • تفاهم‌نامه وزارت ورزش و جوانان و آموزش و پرورش امضا شد

سرپرست اداره کل ورزش و جوانان استان اصفهان درباره برآورد میزان خسارت شیوع کرونا بر ورزش اصفهان گفت: میزان خسارت واردشده را به صورت آنالیز دقیق نداریم چون در حوزه مالی باشگاه‌های خصوصی و کمیسیون ماده 5 ورود نمی‌کنیم و تنها بر فعالیت‌های ورزشی نظارت فنی داریم. اما یکی از بخش‌هایی که از شیوع کرونا آسیب جدی دید ورزش و به‌ویژه باشگاه‌های خصوصی و در رأس آنها مجموعه‌های آبی و استخرها بود. برای مثال تنها یکی از مجموعه‌های آبی اصفهان 120 کارمند، کارگر، مربی و ناجی بیمه‌شده دارد و نگهداری استخر و پارک آبی آن هزینه زیادی می‌برد که از شیوع کرونا بسیار آسیب دید. وزیر ورزش و جوانان درباره آسیب‌های واردشده به بدنه ورزش تمهیداتی اندیشیده و معاون ایشان جلسات خوبی با وزیر کار و امور اجتماعی برگزار کرده و دستورالعمل‌هایی صادر کرده‌اند تا این تسهیلات راحت‌تر به دست فعالان این حوزه برسد. همچنین درصد سود این تسهیلات را کاهش می‌دهند و این اقدامات می‌تواند بخش جزئی از خسارات واردشده را جبران کند اما به نظر می‌رسد تبعات و اثرات سوء شیوع کرونا بر ورزش کشور تا چند سال آینده نیز وجود داشته باشد.

اصفهان جزء فقیرترین استان‌های کشور در سرانه فضای ورزشی

در پایان این گفت‌وگو از سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان خواستیم دو شاخص قابل اندازه‌گیری برای ارزیابی عمکرد او در ورزش اصفهان به ما معرفی کند تا بتوان وضعیت فعلی و وضعیت آینده را بر اساس آنها سنجید.

وی افزایش سرانه فضای ورزشی در استان را به عنوان نخستین شاخص معرفی و بیان کرد: متأسفانه استان اصفهان یکی از فقیرترین استان‌های کشور در میزان سرانه فضاهای ورزشی است.

طباطبایی در پاسخ به اینکه سرانه فضای ورزشی فعلی استان چقدر است، گفت: این هم داستانی دارد. در این بخش شاخص‌هایی را به وزارت ورزش و جوانان معرفی کرده‌اند و برای مثال تمام 300 هکتار ورزشگاه بزرگ نقش‌جهان از جمله زمین‌های خاکی آن را جزء سرانه فضای ورزشی استان محسوب کرده‌اند! با احتساب این 300 هکتار و بدون احتساب اماکن ورزشی شهرداری، سرانه فضای ورزشی استان 0.46 مترمربع است و اگر فضاهای بدون استفاده ورزشگاه بزرگ را محسوب نکنیم، سرانه فضای ورزشی استان 0.36 مترمربع است که رتبه 26 یا 27 در میان استان‌های کشور است. در واقع استان اصفهان از نظر نیروی انسانی، فرهنگ غنی و ناب اسلامی و قناعت مردمش استانی برخوردار است اما از نظر سرانه فضای ورزشی یکی از محروم‌ترین استان‌های کشور هستیم.

وی درباره اینکه آیا پروژه ورزشی جدیدی برای استان در نظر گرفته شده یا خیر، خاطرنشان کرد:  نمی‌توانیم پروژه جدیدی تعریف و کلنگ‌زنی کنیم اما با توجه به اینکه سرانه فضای ورزشی کمی داریم، از فرجه قانونی با عنوان ماده 27 (مشارکت بخش خصوصی) و ظرفیت خیران ورزشیار استان اصفهان استفاده می‌کنیم. خوشبختانه این ظرفیت بالفعل در جای‌جای استان شکل گرفته و خیران ورزشیار در شهرستان‌های استان نیز در حال فعالیت هستند. رویکرد دولت اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام است و اجازه ایجاد ساخت هیچ پروژه جدیدی را به ما نمی‌دهند. البته از ظرفیت بخش خصوصی و مجمع خیران استفاده می‌کنیم و اگر بخش خصوصی با ما همکاری کند می‌توانیم در میزان سرانه فضای ورزشی استان رشد چمشگیری داشته باشیم.

سرپرست اداره‌کل ورزش و جوانان استان اصفهان با بیان اینکه بیش از 250 پروژه ورزشی نیمه‌تمام در استان وجود دارد، گفت: برخی از این پروژه‌ها 90 تا 95 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و باید به سراغ پروژه‌های اولویت‌دار رفته و آنها را تکمیل کنیم. برای مثال پروژه‌ای با 95 درصد پیشرفت فیزیکی، 2.5 میلیارد تومان دیون و بدهی دارد. در همین زمینه، بانک اطلاعاتی اماکن ورزشی استان اصفهان در حال راه‌اندازی است که از طریق وب‌سایت اداره‌کل قابل دسترسی خواهد بود.

وی تعداد ورزشکاران سازمان‌‌یافته را دیگر شاخص خود برای ورزش استان دانست و بیان کرد: با توجه به اهداف و در فاز نخست برنامه‌های خود، قصد داریم 15 درصد جمعیت 5 میلیون نفری استان اصفهان تا پایان این برنامه به عنوان ورزشکار سازمان‌یافته در حال فعالیت باشند. در حال حاضر 320 هزار ورزشکار سازمان‌یافته داریم که کمتر از 10 درصد جمعیت استان اصفهان است. حتی 15 درصد هم برای استانی مانند اصفهان خوب نیست و قصد داریم بر مبنای دوبرابر شدن میزان فعلی تلاش کنیم.